Управління користувачами

Основне завдання функції "Управління користувачами" — дати можливість власникам організації в eSputnik контролювати кількість своїх користувачів та управляти їхніми правами: запрошувати/блокувати менеджерів в організації, розширювати або обмежувати їхні права доступу.

Ролі в організації:

Які ролі можна надати користувачам:

  • Admin — власник організації. Роль, яка дає повний доступ до всіх розділів системи (контакти/сегментація; експорт контактів; статистика контактів; розсилки/звіти; повідомлення; сценарії/тригери; налаштування; рекомендації). Можна додавати нових користувачів та управляти їхніми правами доступу в організації. Ви можете призначити до 20 адміністраторів, але не забувайте, що ця роль надає максимальні можливості в організації.

  • Marketer — базовий користувач. Має доступ до повної функціональності в організації без права управління користувачами.

  • Marketer without contacts export — базовий користувач. Має доступ до повної функціональності в своїй організації без права управління користувачами і можливості експортувати контакти. Але сегментувати, переглядати й копіювати окремі контакти можна.

  • Marketer (no view and export contacts data) – користувач, який не бачить і не може редагувати email та номери телефонів контактів в обліковому записі.

  • Designer — ця роль має доступ тільки до створення/редагування/видалення повідомлень та сценаріїв. Використовуйте її, якщо учасник команди займатиметься виключно підготовкою листів, без права запуску розсилок і роботи з контактами.

  • Auditor — роль має доступ до всіх розділів (як базовий користувач "Marketer"), але може тільки переглядати без права запуску розсилок/редагування/видалення/експорту та ін.

Як запросити користувача?

Щоб запросити користувача і призначити для нього роль, ви повинні бути зареєстровані в eSputnik і залогінитися в системі. Перейдіть до вкладки "Налаштування" → "Користувачі". Ваша роль за замовчуванням буде Admin, оскільки ви користувач, який створив організацію. Далі необхідно підключити MFA (мультифакторну аутентифікацію) для захисту акаунту. Це потрібно для того, щоб ніхто сторонній не ввійшов до вашого акаунту.

Підключення МФА

  1. В акаунті перейдіть до вкладки "Мій обліковий запис":

Налаштування

  1. Клікніть кнопку "Увімкнути МФА":

Увімкнути МФА

  1. У вікні, яке відкриється, можна знайти інструкцію зі встановлення додатка для аутентифікації на свій мобільний пристрій. Після того як ви виконаєте всі кроки, ця функція буде недоступною, оскільки прив'язати можна тільки один пристрій.

Додавання МФА пристрою

  1. Установіть додаток Google Authenticator на ваш смартфон (Android та iOS).

  2. Відскануйте QR-код.

  3. Впишіть згенерований код у поле "Код МФА" під QR-кодом:

Код МФА

  1. Під час наступного входу до системи на другому етапі вписуйте одноразовий код із Google Authenticator у поле "Код МФА".

Налаштування ролей

Після реєстрації та налаштування МФА можна переходити до запрошення нових користувачів до організації:

  1. Відкрийте "Налаштування" → "Користувачі" і натисніть "Запросити користувача".

Запросити користувача

  1. Впишіть email, за яким бажаєте надати права, і виберіть роль (наприклад, Marketer).

Роль користувача

  1. Запрошений користувач отримає листа з посиланням на активацію свого облікового запису.

Запрошення користувача

  1. Перейшовши за посиланням з листа, він потрапляє до анкети, яку треба заповнити і натиснути кнопку "Зареєструватися".

Дані для входу

  1. Після цього запрошений користувач буде активним, матиме роль, яку ви йому надали, і відобразиться у вкладці "Користувачі".

Користувачи

Обмеження

Протягом дня можна запросити максимум 5 користувачів.

Кількість доданих до організації користувачів — 20 осіб (це можуть бути користувачі з різними ролями).

Блокування/видалення користувача

Для блокування та видалення користувача не забувайте про те, що в акаунті має бути ввімкнено МФА.

Щоб заблокувати користувача, натисніть іконку із замком у рядку користувача в загальному списку.

З'явиться список із варіантами блокування:

Блокування

Серед них можна вибрати блокування назавжди і тимчасове, наприклад на період відпустки співробітника.

Якщо адмін заблокує користувача своєї організації, то доступ миттєво закриється і система вилогінить цього користувача, навіть якщо на поточний момент він працюватиме в системі. Усі типи блокування адмін може зняти в будь-який момент.

Щоб видалити користувача зі списку, натисніть трикрапку в кінці рядка.

Видаливши користувача, ви не матимете змоги його відновити, але зможете створити ще раз.

Видалити користувача

Залишилися питання?
Спеціалісти обов'язково нададуть відповідь та допоможуть вирішити вашу проблему!
Зворотний дзвінок
Залишіть заявку – і наш спеціаліст зв'яжеться з вами в робочий час.
Відправити заявку
Консультація в чаті
Готові до ваших запитань!
Написати в чат
Електронна пошта
Напишіть в службу підтримки eSputnik.
Надіслати email